17. září 2005

Den druhý - nalodění

Během dopoledních hodin jsme na Chorvatských hranicích a pak už nás čeká jen dálnice směr Zadar. Jelikož loď je připravena až odpoledne máme trochu čas, ale do Sukošanu dorážíme včas a přebíráme loď s názvem DCF 1.0DCF 1.0Joy, která se má stát naším domovem na dalších sedm dní. Joy je loď Oceanis 343 od výrobce Beneteau. Technické parametry: délka 10.66m šířka 3.43m ponor 1.85m s motorem 29HP a oplachtěním 60m2 . Nádrž na vodu 225l a na palivo 75l. Uvnitř jsou 3 kajuty s možností plavby až 8 osob.

DCF 1.0

Jedna koupelna se záchodem pro celou posádku.

Další výbava: GPS, radiostanice VHF, modrý trup, navíjení geny, navíjení hlavní plachty, bimini, sprayhood, elektrický kotevní naviják, echolot, log, windmetr, mapový plotter, autopilot, radio/CD přehrávač, sprcha v kokpitu, rozvod teplé vody, lednice 12V



Po převzetí lodi se naloďujeme tzn. vyskládat všechny věci z aut a naložit je do lodi. Důležité je, aby zátěž byla rozvrhnuta rovnoměrně po obou stranách. Největší problém dělá pitná balená voda, kterou dáváme do všech možných skulin (později se to trošičku vymstí, jelikož nikdo neví kde která voda je a moje Cola je tak už skorem ztracena)
Rozhodujeme se zda ještě navečer někam poplujeme, ale protože se už dříve stmívá a posádka není sehraná, tak se rozhoduje, že vyplujeme až druhý den ráno.

Žádné komentáře:

Okomentovat